Topel delovni flis za mrzle zimske dni

Ko se ohladi toliko, da vas gibanje in niti delo ne ogrejeta več dovolj, vam lahko učinkovito pomagajo oblačila iz termo materialov. Na razpolago imate torej najrazličnejše materiale, ki so ustrezni za različne pogoje. Topel delovni flis vam torej lahko pomaga, da svoje delo na terenu opravljate še bolj produktivno, obenem pa vam je ravno prav toplo in prijetno.

Nekatera izolativna oblačila so bolj naravna, spet druga izdelana iz umetnih materialov. Medtem ko so nekatera oblačila lahko na prvi pogled videti povsem tanka in lahka, so v resnici zelo topla. Tako je pogosto videti tudi flis za delo.

Flis velja za bolj priljubljen material

Ko je govora o oblačilih za hladnejše obdobje leta, tudi o delovnih in zaščitnih oblačilih, se pogosto omenja prav flis. Velja namreč za enega od bolj priljubljenih materialov. Izjemno priljubljen je za aktivnejšo vadbo, ker učinkovito odvaja vlago. Je umetna vrsta materiala – poliester, ki dobro ohranja toploto, a ne pri preveč zahtevnih temperaturah.

Oblačila, ki so izdelana iz flisa, torej niso najbolj primerna za uporabo zgornjega sloja pri zimskih aktivnostih oziroma športih. Ključna pomanjkljivost takšnega materiala je, da ni vodoodbojen. Oblačila iz flisa so zato bolj dobrodošla izbira za vsakdanja oblačila, in to za vse generacije. Kot smo omenili, se lahko takšna vrsta materiala odlično odreže pri delu. Delovni flis je torej odlična izbira tudi za vsakdanja opravila na vrtu, v sadovnjaku in še kje. Na sploh pa so izdelki iz flisa med cenovno dostopnejšimi, kar pa je še ena od prednosti.

Flis je vključen tudi v oblačenje po plasteh

Flis se torej lahko dobro odreže kot delovno oblačilo, ki ga uporabljamo zunaj na terenu ali pa v notranjih prostorih, ki v zimskem času niso primerno ogrevani. Sicer pa je takšna vrsta materiala vedno vključena tudi v tako imenovano oblačenje po plasteh. Nastopi namreč v drugi plasti oblačenja, poleg volne in poliestra, torej v vlogi termoizolacijske plasti.

Za drugo plast pri oblačenju po plasteh ali čebulnem oblačenju je značilno, da izbrana oblačila iz flisa, volne ali poliestra ne prepuščajo toplote, ki jo ustvarja telo. Obenem pa učinkovito poskrbijo za preprečevanje prodiranja hladnega zraka v notranjost. Omenjeni materiali poskrbijo še za dobro vpijanje znoja iz spodnje plasti perila ter za njegovo odvajanje.

Koristni nasveti za izbiro termo oblačil

Četudi delovni flis kupujete zgolj za občasno opravljanje dela na vrtu ali kje drugje na domačem terenu, morate paziti na kar nekaj dejavnikov. V prvi vrsti se za takšen kos ne bojte zapraviti preveč denarja. Sicer pa smo omenili, da izdelki iz flisa na sploh veljajo za ugodne.

Pomembno je, da izberete termo oblačilo za pravo sezono, pri čemer ima ključno vlogo seveda temperaturni razpon. Dobrodošel je tanek kroj termo oblačila, ki se vam mora povsem prilegati po telesu. Bolj se osredotočite na tista flis oblačila, ki imajo ravne šive ali pa so celo brez njih. Izbirajte med bolj sodobnimi materiali oziroma med njihovimi kombinacijami. Kupite delovni flis priznane blagovne znamke, ki je vredna zaupanja. Nikakor pa ne pozabite na osnovna načela pravilnega oblačenja po plasteh.