Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Za lasersko odstranjevanje dlak se odloča vse več žensk in moških. Gre namreč daleč za najbolj učinkoviti način odstranjevanja telesne poraščenosti. S pomočjo laserja se neželene dlake trajno odstranijo. Dlake so lahko precej nezaželena nadloga, ki prizadenejo oba spola, in veljajo za težavo kozmetične ter estetske narave.

Pri ženskah se dlake lahko pojavijo tudi zaradi hormonske nepravilnosti. Zelo negativno lahko vplivajo na posameznikovo počutje, ne nazadnje celo na njegovo samopodobo. Še posebej neprijetno je tedaj, ko se nezaželena poraščenost pojavi na obrazu ali pa na hrbtu.

Lasersko odstranjevanje dlak mora biti opravljeno z medicinskim laserjem

Če se boste tudi vi odločili za lasersko odstranjevanje dlak, morate biti pozorni na kar nekaj dejavnikov. Na trgu je zelo veliko ponudbe in ob poplavi informacij so ljudje neredko zmedeni. V prvi vrsti je dobro vedeti, da se praviloma tovrstno odstranjevanje dlak lahko opravlja samo z medicinskim laserjem in ne s katero koli podobno napravo.

Z laserjem morajo seveda upravljati samo strokovno usposobljene osebe, ki imajo na tem področju dela že nekaj izkušenj. Na posvetu za odstranjevanje dlak z laserjem pa morate dobiti vse odgovore na svoja vprašanja. Pomembno je tudi to, da je pri posegu dobro poskrbljeno za higieno.

Kaj omogoča dober laser za odstranjevanje dlak?

Omenili smo, da sme lasersko odstranjevanje dlak potekati samo pod okriljem medicinskega laserja, ki ga upravlja strokovno osebje z izkušnjami. Kakovosten laser omogoča, da snop svetlobe z zelo precizno določeno valovno dolžino lahko usmeri v cilj. V tem primeru je cilj seveda dlačni mešiček. Ta s svojim pigmentom privablja omenjeni snop. Pri tem se sprošča toplotna energija, dlake ter okoliške celice, ki dlake tvorijo, pa se posledično trajno uničijo.

Varnost laserskega odstranjevanja dlak

Veliko ljudi, ki se odloča za odstranjevanje dlak z laserjem, se vpraša, ali lahko takšen poseg poškoduje njihovo kožo. Ob pravilni ter strokovni uporabi kakovostnega medicinskega laserja je skrb o poškodovanju kože ali pa okoliških tkiv povsem odveč.

Pomembno je poudariti še, da laser, s katerim se izvaja terapija odstranjevanja dlačic, žal nima nikakršnega vpliva na delovanje žlez na področju pazduhe in dimelj. Na svetu pa ni tako malo ljudi, ki trpijo zaradi prekomernega potenja.