Tudi v avtodomu in počitniški prikolici so potrebne kakovostne vzmetnice!

vzmetnice13Marsikdo, ki vsaj del poletja preživi v počitniški prikolici ali v avtodomu, se ob vrnitvi z dopusta razveseli domače postelje in njene vzmetnice. Dejstvo je namreč, da proizvajalci kakovost spanja v počitniškem vozilu pogosto zanemarijo, še zlasti pa je slab spanec v starejših počitniških vozilih – v njih so ležišča iz pene, ki je pogosto neprimerne trdote, neprimerne debeline, pa tudi uporabljali so jih ljudje z različno težo.

Da je spanec v počitniških vozilih slabši, je seveda krivo še eno dejstvo: doma vzmetnice oziroma ležišča ob prvih znakih iztrošenosti zamenjamo, za zamenjavo v počitniškem vozilu pa se nam strošek pogosto zdi prevelik. Kako se temu izogniti?

Dejstvo je, da ima večina Slovencev avtodome in počitniške prikolice starejše izdelave, in ležišča so dotrajana. Če že pomislimo na nova, pa ne pomislimo na kakovostne vzmetnice in ležišča, temveč ponovno na običajno nekakovostno peno. Kar je nenavadno, saj je ta lahko precej draga – celo bolj kot vzmetnice za »prave« postelje.

Da bi na dopustu dobro spali, vam svetujemo naslednje: pozabite na peno! Kupite kakovostna ležišča za klasične postelje, ki jih je možno ob akcijskih prodajah kupiti zelo ugodno. To seveda ne bodo mogle biti klasične vzmetnice, v katerih so dejansko vzmeti, temveč ležišča s polnilom iz lateksa ali drugih materialov, ki jih boste lahko razrezali na primerno velikost. Tako strošek ne bo prevelik, vaš spanec pa bo bolj kakovosten – in nič več ne boste prišli z dopusta utrujeni ter komaj čakali, da ležete v domačo posteljo, temveč boste prijetno bivanje v počitniškem vozilu raje še za kak dan podaljšali.