Nadomestne baterije na dopustu

neufh50chipPoletje je čas dopustov in tudi letos bomo dopustovali nekje na hrvaški obali. Za internetno povezavo smo že poskrbeli, potrebujemo samo še dobro napolnjene baterije za vse naše elektronske naprave. V zadnjih letih so se stvari močno spremenile. Včasih smo bili več kot zadovoljni, če smo na dopustu lahko gledali televizor ali poslušali radio, danes pa so se stvari malo spremenile. Že samo odhod na plažo zahteva, da zraven vzamemo vsaj tri elektronske naprave, ki jih poganjajo baterije. V mojem primeru so to tablični računalnik, mobitel in prenosni predvajalnik glasbe. Vsi trije delujejo na bolj ali manj kvalitetne baterije pa vendar se pogosto zgodi, da ostanemo zaradi izpraznjene baterije brez katere od nam ljubih naprav. Trem omenjenim napravam lahko prištejemo še prenosni računalnik, fotoaparat in kamero ter dobimo šest elektronskih naprav ,za katere je dobro imeti na dopustu nadomestne baterije. Moje osebne izkušnje kažejo, da potrebujem rezervno baterijo vsaj za prenosni telefon in fotoaparat. Brez ostalih se nekako da preživet, mobitel in fotoaparat pa sta skoraj nujna. Nikoli ne vemo kdaj bomo nujno potrebovali klic v sili in nikdar ne vemo, kdaj bi bilo dobro kakšen trenutek v našem življenju arhivirat v sliki.

Neoriginalne baterije odlične kakovosti

Nadomestne baterije so lahko precej ugodne ali pa tudi ne, vse je odvisno od tega kje jih nabavljamo. V kolikor se odločimo za rezervo nabaviti originalno baterijo se lahko zgodi, da bomo plačali precej več za enako kvaliteto kot bi to storili, če bi nabavili neoriginalno baterijo enake kvalitet po ugodnejši ceni. Dolgo sem bil skeptičen do nadomestnih baterij, ki niso prihajale od enakega proizvajalca kot naprava, vendar sem pozneje to mišljenje spremenil. Še posebej, ko sem odkril spletno trgovino Svetbaterij.si. Njihove baterije so resnično kakovostne in naprave z njimi delujejo v povprečju tudi dalj časa kot z originalnimi. Prejšnje leto sem imel na dopustu vedno težave z prazno baterijo na moji tablici, letos se to več ne more zgoditi, saj v svojem nahrbtniku vedno tovorim še vsaj dve rezervni bateriji, sicer neoriginalni, a vseeno visoke kvalitete.

Sicer pa so baterije potrošni material in pričakujemo lahko, da njihova življenjska doba ne bo večna. Življenjska doba samih naprav je v povprečju precej daljša kot življenjska doba njihovih baterij in normalno je, da na vsaki dve leti menjamo baterijo in nabavimo novo. Pred nakupom se je pogosto dobro pozanimati o sami kvaliteti, če nimamo tehničnega znanja lahko pobrskamo po različnih forumih in tako pridobimo mnenja tistih, ki so baterijo že kupili in jo tudi uporabljajo. Baterije pa so eden od tistih tehničnih naprav za katere velja, da ni vedno najbolj pametno kupiti najcenejše. Sicer pa nikakor ne velja, da je vedno cena odvisna od kvalitete. Najboljše pa vam bodo seveda znali priporočati prodajalci sami.