Mojster Miha, Ninja želve – mojstri z različnim poklicem

mojster-mihaMojster Miha, Ninja želve igrače in podobne besedne zveze so skoraj v vsakodnevni uporabi. Vsakdo se je že morda samooklical za mojstra in nato dodal še besedo Miha. Marsikdo se je v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja igral z igračami, junaki stripa Ninja želve. Morda so nekateri prav zardi njih vzljubili pico.

Izraz Mojster Miha je postal že vsesplošen in služi kot oznaka za nekoga, ki kaj počne ali naredi na visoki ravni, na ravni profesionalca ali pa enostavno povedano, na ravni mojstra. Kar nekaj podjetij uporablja kot sporočilo svoje dejavnosti besedno zvezo Mojster Miha. Kot risanka pa je Mojster Miha seveda priljubljena med najmlajšimi. Naj omenimo, da se risanka predvaja tudi pod drugim imenom in sicer Mojster Bob. Ime Miha je torej dodeljeno za našo regijo.

Kaj pa Ninja želve? No risani junaki so se najprej javnosti predstavili v stripu, kasneje pa v risankah in nato še v filmu. Morda omembe vredno, nastopali so tudi kot glasbena skupina. Imeli so nekaj rock turnej, kjer so se prikazali v vsej svoji podobi. Tudi s kosom pice v roki. Ker so junaki poželi visoko slavo, so se kaj hitro pojavili še v obliki igrač. Danes lahko Ninja želve igrače kupimo praktično povsod. Razširjene so tudi med različnimi starostnimi skupinami. Namreč, niso zgolj namenjene najmlajšim, tudi starejši jih pridno zbirajo in si ustvarjajo kolekcijo ninja želv igrač. Pred kratkim so v Hollywoodu posneli še eno nadaljevanje junakov, ki nosijo ime po renesančnih umetnikih.