Ločitev in znaki depresije

depresijaNobenemu ni lahko, ko se njegova zveza ali poroka končata. Neglede na razloge ali vaše želje glede ločitve se lahko stvari hitro obrnejo navzdol in velikokrat lahko takšna situacija vodi do depresije in blazno neprijetnih občutkov.

Pa povejmo nekaj o depresiji, ta se lahko pojavi kot samostojna motnja zaradi veliko različnih dejavnikov, eden izmed njih so tudi zelo stresne situacije kot je ločitev. Depresija lahko povzroči gromozansko nihanje razpoloženja in čustev, to duševno motnjo pa spremlja več simptomov, katere je potrebno prepoznati. Sama motnja nas lahko izčrpa tako psihično kot fizično, zato je ob pojavu le te, potrebno čimprej ukrepati.

Ločitev je vedno boleča neglede na to ali je bilo razmerje dobro ali ne. Sama razveza ne pomeni le razpada zveze temveč tudi skupnih sanj, obveznosti, interesov in še marsikaj. Za vsako razmerje je potreba iskra, ko se to konča je logično, da bomo zaradi tega bili skrajno razočarani in žalostni. Nekateri so si ob takih stresnih dogodkih zmožni pomagati sami, potrebno je sprejeti čustva. Pričakovano je da bodo ta dobra in slaba, njihovo nihanje pa bo hitro. Zelo pomaga če imate koga, s katerim se lahko pogovorite, po odprtem pogovoru se boste vedno počutili bolje. Vaš edini cilj pa je premik naprej in pozaba preteklih stvari, če boste z mislimi še dolgo časa čakali v preteklosti vas bo to izčrpavalo potrebne energije za premik naprej.

Kot sem že rekel nekateri so zmožni te premik opraviti sami, spet drugi ne. Na srečo obstaja kar nekaj spletnih strani, portalov in društev za pomoč v takih situacijah. Vsako situacijo se da prebroditi z skupinskimi in individualnimi terapijami, zato ne živite v preteklosti in si tako omejujte prihodnost.