Kako nastane Jack Daniels viski

Ameriška znamka viskija ima zelo dolgo in bogato zgodovino. Jack Daniels so pričeli v ameriškem Tenesseeju izdelovat že pred več kot 150 leti in tradicija se je ohranila vse do danes. Američani izdelujejo viski enako dolgo kot v Evropi Škoti in Irci. So pa uvedli nekaj novitet v izdelavo tako, da se sedaj med seboj ločijo Irski, Škotski in Ameriški viski. Za Ameriški viski so značilne vrste kot so Tennessee Whisky, Bourbon in pa seveda Sour mash. Viski ima zelo zanimivo sestavo in tudi ločijo se med seboj po sestavi. Večina viskija se pridela iz žitaric in njihovih sladil. Recimo v ameriških viskijih kot je Jack Daniels je večina koruznega sladila in še nekaj drugih žitaric. Značilnost viskija je tudi staranje, tako viski Jack Daniels kot tudi drugi viski se starajo v sodih iz različnega lesa. Najposteje gre za sode iz belega hrasta in kar je najbolj pomembno je to, da bolj dolgo kot viski stoji v sodu in se stara bolj je kvaliteten in višja je njegova cena. Če hočemo zares kvalitete viski bomo morali piti čim bolj starega. Viskiji se med seboj delijo tudi po tem kako hitro poteka destilacija in posledično izparevanje. Zelo dolg in težak je postopek pridelave viskija in glede na to sploh ne preseneča njegova visoka cena. Omenimo, da so nekateri ljubitelji viskija za steklenico staro več desetletij pripravljeni odšteti tudi več kot sto tisoč evrov. Prostopek pridobivanja viskija Jack Daniels je dolgotrajen in posledično je rezultat tudi veliko kvalitetnejši kot pri ostalih. Jack Daniels velja za enega najbolj priljubljenih viskijev na svetu.