Izbira zimskih škornjev

zimski skornjiKer se bližajo zimski dnevi, bo potrebno počasi razmisliti tudi o nakupu nove zimske obutve. Le-ta je izrednega pomena, saj je prav pri zimski ponudbi kvaliteta obutve še toliko bolj pomembna. Ne glede na to, ali kupujete otroške, ženske ali moške zimske škornje, povsod naj velja enako pravilo, naj ima kvaliteta prednost pred ceno.
Zimski škornji naj imajo čim debelejše, gumirane podplate ter naj bodo dobro izolirani. Pri nakupu moških ali ženskih zimskih škornjev upoštevajte predvsem tri dejavnike: enostavnost, nepremočljivost in izolacija. Enostavnost je pomembna predvsem pri nakupu otroških zimskih škornjev, saj je za malčke pomembno, da si škornje lahko obujejo čim hitrje in čim bolj enostavneje.
Pri tem je pomembno tudi, da izberemo pravilno številko škornja. Pomembno je, da pri zimskih škornjih vedno kupimo čevelj, ki je pol številke večji od klasične velikosti čevljev. Samo v tem primeru bomo sigurni, da nam bo čevelj prav čez celo zimo, tudi takrat, ko bomo nosili nekoliko debeljše nogavice. Za otroke mlajše od 12 let je priporočljivo tudi, da se ne kupuje zimskih škornjev na vezalke.
Zimski škornji so narejeni iz različnih materialov, čeprav so med najbolj priljubljenimi še vedno klasični usnjeni škornji. Vendar se je potrebno zavedati, da sol na cesti uničuje usnje, kar pomeni, da se usnjeni škornji priporočajo samo, v kolikor ste jih pripravljeni očistiti vsak dan takoj po uporabi.